Matematik

Finde x-værdi for: f(x)

23. februar 2014 af kessi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg sidder med et spørgsmål jeg er i tvivl om og håber der er en der kan hjælpe.

En virksomhed fremstiller kaffemaskiner. Lad x betegne antal kaffemaskiner pr. måned. Prisen man kan opnå pr. stk. afhænger af det solgte antal og antages at være

1)Bestem forskriften for den månedlige omsætning g(x)

Er der en der kan forklare mig hvordan jeg finder ud af?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2014 af Therk

"og antages at være[...]" - være hvad? Det er ret vigtigt.

g(x) = antal kaffemaskiner pr. måned (x) * prisen pr. stk.


Svar #2
23. februar 2014 af kessi (Slettet)

  f (x) = -0,02x + 300


Svar #3
23. februar 2014 af kessi (Slettet)

kan du hjælpe?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2014 af mathon

               salg pr måned
                                      salg = antal • (pris pr styk)

        
                                      g(x) = x • f(x) = x • (-0,02x + 300) = -0,02x2 + 300x


Skriv et svar til: Finde x-værdi for: f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.