Matematik

differentialregning

24. februar 2014 af sema2101 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En linje l:

y = −2x +1    
Det oplyses, at linjen l er tangent til grafen for funktionen
f(x)=x2+bx+c
i punktet P(1,f(1)).    
Hvordan finder jeg tallene b og c


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn f(1) ved at indsætte x = 1 i liniens ligning, og benyt, at f '(1) = -2 , da det er liniens hældningskoefficient. Det giver 2 ligninger til bestemmelse af b og c.


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.