Matematik

Fremskrivningsfaktor

24. februar 2014 af LIFEisHARD - Niveau: A-niveau

hvordan bestemmer man en fremskrivningsfaktor for en funktion, hvis man ikke får oplyst tal for selve funktionen, men bare udtrykt med bogstaver ? 

Hilsen Maria 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2014 af SuneChr

# 0
Der menes vel, - hvad er fremskrivningsfaktoren i funktionsforskriften
f (x)  =  b·ax    ?
Den er a .
a kaldes også roden og x eksponenten.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2014 af PeterValberg

Prøv at se denne videosamling omkring eksponentielle funktioner
måske du kan få svar på dit spørgsmål der 

[ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2014 af mathon

fremskrivningsfaktorberegning:
                                                               \small f(x) = b*a^{x}

                                                               \small {\color{Magenta} F}(aktor)) = \frac{f(x+{\color{Blue} 1})}{f(x)} = \frac{b*a^{x+1}}{b*a^x}=a^{x+1-x}=a={\color{Magenta} 1+r}

    Fremskrivningsfaktoren F er den størrelse som f(x) skal ganges med, når potenseksponenten øges med 1.

       


Skriv et svar til: Fremskrivningsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.