Matematik

Grafen for en lineær funktion

25. februar 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Grafen for lineær funktion går gennem punkterne (23,450) og (49,389)

bestem en regneforskrift for denne linære funktion... jeg tror jeg skal bruge a og b formlerne til linære funktioner.

Men jeg ved ikke hvad der vil være y2 og hvad der vil være y1 og x2 og x1 ? nogen der vil hjælpe med det her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2014 af SuneChr

Ja, du kan bruge a og b i den lineære forskrift:
y  =  ax + b
Ved at indsætte de to punkter, fås to ligninger med a og b som de to ubekendte:
 (I)  450  =  23·a + b
(II)  389  =  49·a + b
Ved at sige  (II) - (I)  vil b forsvinde, og tilbage har vi
389 - 450  =  (49 - 23)·a
Sæt nu løsningen for a ind i (I) eller (II). Da får vi så b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Sæt (x1,y1) = (23,450)  og  (x2,y2) = (49,389) .

Det er for så vidt uden betydning, hvilket af punkterne, der kaldes (x1,y1) , når blot det andet punkt så kaldes (x2,y2) .


Svar #3
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Er det 389-450 : med 49 -23?


Svar #4
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

jeg får det første til at give -61, det er da ikkr rigtigt er det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er

a = (389-450) / (49-23) .

Ja, det er korrekt, at 389-450 = -61 .


Svar #6
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

a er lig med -2 så ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej. Der gælder jo

a = (389-450) / (49-23) = -61/26


Svar #8
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

det fik jeg til -2,34


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det præcise resultat er a = -61/26 = -2 9/26


Svar #10
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

ok ..;) tak...ved du hvordan jeg lettest kan finde ud af hvad b er ??


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Brug et af de to datapunkter.


Svar #12
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

altså jeg skal bruge b-formlen? til lineære funktioner, ???men hvordan kan jeg lettest opdele tallene?


Svar #13
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

det er denne formel jeg skal bruge ikke? b= y1-a * x1.


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, benyt den formel med den fundne værdi for a og et af datapunkternes x- og y-værdier.


Svar #15
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Ok mange tak ...jeg prøver lige at se om jeg ikke godt kan finde ud af det nu::)


Svar #16
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Kan det passe at b er lig med 503,82??? nogle der kan svarer mig på det for så hedder forskriften nemmelig: -2,34x +503,82


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. februar 2014 af SuneChr

# 16 er næsten korrekt.
Helt nøjagtig er det:


Svar #18
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg skal finde b... Hvordan kommer du frem til den anden brøk?13103: 26.

Brugbart svar (0)

Svar #19
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Det gøres ved at indsætte den fundne værdi for a i udtrykket for b

b = y1 - ax1 = 450 - (-61/26)·23 = (450·26 + 61·23)/26 = 13103/26


Svar #20
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Ok mange tak fordi du vil hjælpe det jeg ikke forstår er hvorfor man ikke skal tage værdien -2,34? Det er jo det formlen siger

Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.