Matematik

f(x)=b*a^x

25. februar 2014 af Torarr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!
Jeg skal finde ud af hvornår et antal overstiger 70

a=1,037

b=35,6

f(70)=35,6*1,037^x

Hvordan gør jeg så? er det ikke noget med logaritmer? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2014 af mathon

    Jo

                            70 = 35,6·1,037x


Svar #2
25. februar 2014 af Torarr (Slettet)

Jamen, hvordan gør jeg? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2014 af PeterValberg

#0 Jo, jo det er det ;-)
du skal løse ligningen:

f(x)=70

altså:

35,6\cdot 1,037^x=70

divider begge sider med 35,6
benyt at ln(ax) = x·ln(a)
divider begge sider med ln(1,037)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. februar 2014 af mathon

                                           1,037^{x} = \frac{70}{35,6}

                                           \log \left (1,037 \right )*x = \log \left (\frac{70}{35,6} \right )

                                           x = \frac{\log \left (\frac{70}{35,6} \right )}{\log \left ( 1,037 \right )}


Svar #5
25. februar 2014 af Torarr (Slettet)

Tusind tak for hurtuge svar :)


Skriv et svar til: f(x)=b*a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.