Matematik

hjælp med at opstille en parabel ligning

25. februar 2014 af alicedrips (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg kender punkted: (0,13), og jeg ved at vinklen imellem y-aksen er 67,8(grader). jeg ved også at stigningstallet er 0 når x-værdigen er 0. hvordan opstiller jeg en parabel ligning udfra dette? det ville være en stor hjælp hvis nogen kunne hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere det mere præcist. Vinklen mellem y-aksen og hvad er 67,8º ?

Du ved åbenbart, at f(0) = 13 , f '(0) = 0 , og så den sidste information?


Svar #2
25. februar 2014 af alicedrips (Slettet)

ja undskyld.

67,8 º er vinklen imellem y-aksen og parablen 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

I hvilket punkt? y-aksen har ligningen x = 0 , men du har også formuleret en oplysning f '(0) = 0 ?


Svar #4
25. februar 2014 af alicedrips (Slettet)

67,8 º er i punkted (0,13)

ja  f '(0) = 0

det er det jeg har fået at vide. er der mulighed for at opstille en parabel ligning udfra dette?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Men det passer vel ikke sammen med f '(0) = 0 ?


Svar #6
26. februar 2014 af alicedrips (Slettet)

har nu fundet ud af 2 tangenter og 2 røringspunkter

hvordan får jeg dette til en parabel ligning?

punkt 1:(0,13) tangenten: 2,5x+13

punkt2:(5,3;0) tangenten: 0,4x+0


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så er systemet overbestemt. Med f(x) = ax2 + bx + c har man da

f(0) = 13 ⇒ c = 13

f '(0) = 2,5 ⇒ b = 2,5

f(5,3) = 0

f '(5,3) = 0,4

Benyt en af de to sidste ligninger til bestemmelsen af a. De to oplysninger er ikke konsistente med hinanden.

I øvrigt indeholder linien med ligningen y = 0,4x + 0 ikke punktet (5,3;0).


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jeg gætter på, at det drejer sig om at bestemme forskriften for hængekablet i midterfaget i denne opgave

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1448524

?

Prøv at formulere hele opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften ser ud til at være givet i opgaven

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1452769


Skriv et svar til: hjælp med at opstille en parabel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.