Matematik

bro konstruktion

05. marts 2014 af alicedrips (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

jeg står lidt fast i stykke 2, ved ikke helt hvordan jeg skal finde den vinkel.

er der nogen der kan hjælpe? det er det eneste jeg mangler i opgaven

Vedhæftet fil: bro konstruktion.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Tangentens hældningskoefficient i punkt B er f '(0). Tangentens hældningskoefficient er også lig med tangens til den vinkel, som tangenten danner med x-aksen.


Svar #2
05. marts 2014 af alicedrips (Slettet)

jamen hvordan finder jeg vinklen udfra dette?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vinklen med bropillen er lig med vinklen med y-aksen, så tangentens vinkel med x-aksen er komplementvinkel til den søgte vinkel.

v = 90º - tan-1(f '(0))


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2014 af mathon

                           \small f\: '(x) = 93\cdot e^{-0,008x}\cdot (-0,008) + 42\cdot e^{0,008x}\cdot 0,008

                           \small f\: '(x) = -0,008\cdot e^{-0,008x}\left\cdot \: (93 - 42\cdot e^{0,016x} \right )


Svar #5
05. marts 2014 af alicedrips (Slettet)

tak for det ! 


Skriv et svar til: bro konstruktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.