Matematik

Monotoniforhold

23. november 2005 af Faerch (Slettet)
Jeg har skal finde monotoniforholdene i funktionen

f(x) = x^3 -6x +7

Mit problem er, at når jeg differentierer den til

3x^2 -6

kan jeg ikke se, hvordan man løser andengradsligningen.
Det er sikkert banalt, men er virkelig gået i hårdknude!

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

3x^2 - 6 = 3(x^2-2) = 0

Altså har vi at

x^2-2 = 0 => x^2 = 2 => x = +/-2^(1/2)

Svar #2
23. november 2005 af Faerch (Slettet)

jeg kan stadigvæk ikke helt se, hvad er der er "a" "b" og "c", hvilket jeg jo skal bruge når jeg skal løse andengradsligningen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Jeg er slet ikke med på hvad a, b og c er for noget, men under alle omstændigheder har jeg jo løse lignignen for dig, så hvad er problemet?

Svar #4
23. november 2005 af Faerch (Slettet)

Altså jeg mener hvad er "a", "b" og "c" i ligningen ax^2 + bx + c. Ved godt det er et lidt underligt spørgsmål, men giver det alligevel lidt mening?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Arh ja, så er jeg med igen:

3x^2 - 6 = 3*x^2 + 0*x + (-6)

Prøv at se, om du kan aflæse a, b og c herud fra.

Svar #6
23. november 2005 af Faerch (Slettet)

jeps det kan jeg,
tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.