Fysik

Stråling

26. februar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! En svulst på 0.5 kg bestråles med gammastråling i 50 sekunder. Kilden er en Co - enhed, der bestråler svulsten med 3,0 * 1012 kvanter pr.sekund. Gennemsnitsenergien af kvanterne er 1,25 MeV. Antag, at 1/4 af energien absorberes i svulsten.

a. Hvor stor er den absorberede dosis i svulsten?

b. Hvor stort er dosisækvivalentet i Sv?

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2014 af mathon

Hvor er du gået i stå?

 

                      

                                  


Svar #2
26. februar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Jeg ved ikke hvilken fremgangsmåde jeg skal bruge.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2014 af mathon

                               Du kender strålingstiden

                               Du kender antal kvanter pr sek.

                               Du kender energien i hvert kvant

                               Du ved, at kun 25% absorberes

                               Du kan omregne eV til J.

                            

                              


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2014 af mathon

          strålingenergi = 0,25 • antal/s • tid • energi pr kvant

og

          1 MeV = 1,60218·10-13 J


Svar #5
26. februar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Ok, så (0.25 * 3,0 * 10^12 * 0.25 * 1.25), men hvilke enheder?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2014 af mathon

1=1,60218*10^{-13}\: \frac{J}{MeV}


   Absorberet strålingsenergi:

                               0,25*\left (\left (3,0*10^{12} s^{-1} \right )*\left ( 50\: s \right )*\left ( 1,25\: MeV \right )*\left ( 1,60218*10^{-13} \: \frac{J}{MeV}\right ) \right ) =


Skriv et svar til: Stråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.