Matematik

Bestem konstanterne a og b

26. februar 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Figuren viser udviklingen i antallet af golfspillere i Dansk Golf Union i perioden 1992-2001. En matematisk model for denne udvikling beskrives ved den rette linje på figuren med ligningen y =ax +b, hvor y er antal år efter 1992. Det oplyses, at (0,53500) og (5,88400) er punkter på den rette linje.

bestem konstanterne a og b.

jeg har fået a = 6980. Nogle der vil hjælpe mig med at se om det er rigtigt?


Svar #1
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg har svært ved at finde ud af hvad b er ....endnu en gang tak 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2014 af 123434 (Slettet)

(0,53500) og (5,88400)

(x1, y1)      og  x2, y2

a=(y2-y1)/(x2-x1)

a=(88400-53500)/(5-0)=6980

88400=6980x+b

88400=6980*5+b

b=88400-6980*5=53500

y=6980x+53500


Svar #3
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

når du stiller ligningen op 88400= 6980x+b

hvorfor siger du så 88400= 6980*5+b? (altså hvorfor gange med 5?)

Kunne man ikke også bare bruge b= y1-a*x1? så får man også 53500:)


Svar #4
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Kan du hjælpe med hvad a og b fortæller om udviklingen i antal golfspiller?


Skriv et svar til: Bestem konstanterne a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.