Fysik

Candyfloss

26. februar 2014 af djdann (Slettet) - Niveau: A-niveau

Når det flydende sukker bliver slynget ud af det roterende hjul i midten af maskinen, har det form som meget små dråber. Idet øjeblik en dråbe bliver slynget ud, er den påvirker af en smaloet kraft med størrelsen 0,28 N. der bruges 1000 dråber til en candyfloss. hjulet har radius 7,1 cm. tidligere i opgaven får jeg oplyst at en candyfloss består 30 gram sukker. 

Der er også a og b opgaver men dem har jeg lavet D 

c) Beregn hvor mange omdrejninger, hjulet foretage pr. minut. 

Jeg har selv forsøgt med O = pi *2*r, omkredsen men herefter kan jeg ikke komme videre 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2014 af khol (Slettet)

acc. = (4·π2·r) / T2

T er omløbstiden


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2014 af hesch (Slettet)

a = R * ω2                              ( ω = rad/sek , R = 0,071m )

1 dråbe vejer 30g / 1000 = m

F = 0,28N = m*a


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2014 af SivaJ (Slettet)

har du stadig opgaven?


Skriv et svar til: Candyfloss

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.