Matematik

Hvad er fejlen?

26. februar 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Iglo betyder på grønlandsk ’hus’. En iglo er en
snehytte, der med tilnærmelse er halvkugleformet.
 

Snehytten opføres som en halvkugle ved at
anlægge en indadgående selvbærende spiral af
udskårne sneblokke.
 

Den udvendige diameter er 3,8 m, og tykkelsen                Massefylde for den anvendte sne: 0,5 g/cm3
af sneblokkene er 20 cm

(1/2*3,14*4/3*(3803cm)-(1/2*3,14*4/3*203cm)

114865386,7cm3-16746,7cm3=114848640cm3

114848640cm3*0,5g/cm3=57424320g=57, 4 ton

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2014 af SuneChr

Du skal benytte radius og ikke diameter, når du sætter i tredje.
Der er vel intet til hinder for at benytte regnemaskinens indbyggede π i stedet for at bruge 3,14 ?


Svar #2
26. februar 2014 af 123434 (Slettet)

pi-tasten dur på min lommeregner

(1/2*3,14*4/3*(1903cm)-(1/2*3,14*4/3*103cm)=14356080cm3

14356080cm3*0,5g/cm3=7178040g=ca 7,2 ton


Skriv et svar til: Hvad er fejlen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.