Fysik

Termisk energi

27. februar 2014 af castillo1978 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej med jer...håber I kan hjælpe mig, da jeg nu har siddet fast med det samme spørgsmål i en længere periode og kan ikke komme videre...

Spørgsmålet lyder: 

- hvor meget energi, målt i joule, skal der til for at opvarme 15 liter vand fra 10 c til 60 c? Jeg har prøvet at gennemskue den termiske formel, og kan simpelthen ikke forstå den. Så kunne også godt tænke mig en forklaring på denne...

Tusin tak på forhånd!!

kh, Jen


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2014 af mathon


         Opvarmning:

                                         \LARGE \verylarge\ Q = m * c * \Delta T


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar 2014 af mathon

15 L vad har massen 15 kg.

Du indsætter nu i formlen:

                               

           \LARGE \normal \ Q = \left (15\: kg \right ) * \left (4,186\: \frac{kJ}{kg*C} \right ) * \left ( \left ( 60 - 10 \right )C \right ) = 3139,5 \: kJ \approx 3,14\: MJ


Svar #3
27. februar 2014 af castillo1978 (Slettet)

hehehe... det giver desværre ikke særlig meget mening for mig.. ellers mange tak for svar :)


Svar #4
27. februar 2014 af castillo1978 (Slettet)

aha... din anden besvarelse er kun lige gået ind... :D og rigtig mange tak :D


Skriv et svar til: Termisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.