Matematik

Sandsynlighedsfordeling

27. februar 2014 af oliv4294 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle, som kan hjælpe med denne opgave?

Opgave 5

En familie ønsker at få 5 børn sandsynligheden for at det enten bliver en dreng eller pige er lige store. Lad X være den stokastiske variable, der angiver antal drenge blandt de 5 børn.

x-b(5, 0,5)

a) Hvad er sandsynligheden for, at parret får mindst 2 drenge?

P(X ≥ 2)  

Bruger formlerne:

μ = n*p   

σ = kvrod(n*p*(1-p))

μ = 2,5             σ = 1,12 

Jeg bruger CAS --> Sandsynlighed --> fordelinger --> øvre grænse = ∞ nedre grænse = 2 

jeg får 67,24... men i facist står der 0,8125

Mvh. Oliver Jakobsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2014 af PeterValberg

Kender du KeHaTools til MS Excel [ hent den her ]

Untitled.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Untitled.jpg

Svar #2
27. februar 2014 af oliv4294 (Slettet)

Kan du lige sende Excel filen som en vedhæftet fil?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2014 af PeterValberg

selvfølgelig :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Mappe1.xlsx

Svar #4
27. februar 2014 af oliv4294 (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Sandsynlighedsfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.