Fysik

Fyisk!!!

28. februar 2014 af Elagozlu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har virkelig brug for hjælp! Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal beregne det her.

Noget lys, som har passeret en planet, mangler nogen bølgelængder, som er blevet absorberet af planetens atmosfære. Vi ved at blandt disse er fotoner med bølgelængderne: λ=122,0nm,  λ=103 nm,  λ= 656,3nm,  λ= 434 nm,  λ= 1875 nm.

Vi skal nu undersøge om planetens atmosfære består af brint.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

har du i din fysiktime set en formel der ser ud som denne:

λ = h·c / Efoton 


Svar #2
28. februar 2014 af Elagozlu (Slettet)

Jaaa


Svar #3
28. februar 2014 af Elagozlu (Slettet)

Jeg har isoleret formlen, da jeg ikke kender E foton. Så den ser således ud Efoton=h*c/λ

Jeg har også beregnet kvantetallene

kvantetal 1 og 2 =-10.2 eV

kvantetal 1 og 3= 12.045eV

Kvantetal 2 og 3=-1.845eV


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

tror du den vil virke? det er lidt den eneste mulighed jeg ser, selvom om den kun bliver brugt til at se hvilke stoffer der forholder sig i stjerners ydre lag. Men tænker umiddelbart at den kan bruges :) også da jeg selv får svaret til, at der er brint til stede i den planet du angiver her


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

ved du at udsendte fotonenergier i et stof, vil svare til en elektronovergangen?


Svar #6
28. februar 2014 af Elagozlu (Slettet)

ja, men problemet er at jeg ikke får det til at passe...

f.eks. når jeg siger  Efoton=h*c/λ får jeg den til at blive: 4.135 667 516 x 10^¨-15 eV*s *299 792 458 m/s /122= 1.016263877*10^-8

Jeg ved ikke hvad jeg gøre forkert :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

 (1239,84 eV*nm)/122nm=10,16 eV

får jeg det til. 

du skal omregne til nano meter


Svar #8
28. februar 2014 af Elagozlu (Slettet)

Nårrhhh okay!:D Tusind Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. februar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

så lidt :) kan du selv herfra? :) 


Svar #10
28. februar 2014 af Elagozlu (Slettet)

Ja det kan godt :D Endnu en gang TAK for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. februar 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

held og lykke med det hele så :) 


Skriv et svar til: Fyisk!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.