Fysik

Hjælp med brydningsvinkel

01. marts 2014 af haniballi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Sidder og laver aflevering og sidder nu fast med denne opgave. Håber i kan hjælpe :)

En lysstråle sendes med indfaldsvinklen i = 38,2 grader fra luft ind i et stykke rudeglas. Beregn brydningsvinklen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2014 af peter lind

Slå brydningsindekset for glas op i din bog eller tabel. Brug dernæst brydningsloven.


Svar #2
01. marts 2014 af haniballi (Slettet)

Brydnignsindeks for glas - 1,50

Er det denne? 

n1* sin(i) = n2* sin(b)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2014 af peter lind

ja. brydningsindekset for luft kan du sætte til 1


Svar #4
01. marts 2014 af haniballi (Slettet)

Får det til 0,325. Kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2014 af peter lind

nej. Hvad har du gjort ?


Svar #6
01. marts 2014 af haniballi (Slettet)

Isoleret b

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2014 af peter lind

Kan vi ikke få nogle flere detaljer ?


Svar #8
01. marts 2014 af haniballi (Slettet)

Fortstår ikke... Er helt blank på det område. Er gået glip af hele forløbet

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. marts 2014 af peter lind

Hvad forstår du ikke ? Du må da vide hvad du har gjort


Svar #10
02. marts 2014 af haniballi (Slettet)

Kan du ikke sætte tallene ind, i formlen?

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. marts 2014 af mathon

                             sin(i)
                            -------- = 1,5
                             sin(b) 

                                           sin(38,2°)
                             sin(b) = -------------- = 0,4123
                                               1,5 

                             b = sin-1(0,4123) = 24,3°


Skriv et svar til: Hjælp med brydningsvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.