Matematik

Bestem AB i en trekant

01. marts 2014 af Mariiiaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP. Nogen som kan hjælpe mig, med at bestemme AB i trekanten.? ( opgaven er vedhæftet) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2014 af Encrypted (Slettet)

Der står, at du går i 3.g, så jeg tvivler på, at mit svar er rigtigt (fordi det ligner noget, hvor du skal finde C i en trekant).

AB = 10

DC = 4,5

Det giver dog 30 i sidste ende.

Brugt pythagoras formel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Svaret i #1 er for så vidt rigtigt.

Siden AB er hypotenuse i den retvinklede trekant ADB , hvor man kender de to kateter AD og BD, så Pythagoras benyttes til at beregne AB. Man kender hele omkredsen, to af siderne, nemlig AB og BC, så man kan beregne den sidste side AC:

|AC| = Omkreds - |AB| - |BC| = 30 - 10 - 7,5 = 12,5.

Trekantens areal er da

T = (1/2)·h·g = (1/2)·|BD|·|AC| = (1/2)·6·12,5 = ...


Skriv et svar til: Bestem AB i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.