Fysik

Partialtoner, hjælp.

02. marts 2014 af Vaksersød (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.
Jeg har brug for hjælp til nogle opgaver i fysik.

Jeg har de her partialtoner som jeg har aflæst:

n        fn/Hz

1         23,30
2         47
3         13,06
4          96,43
5           192 

Så skal jeg diskutere om fn = n *f1 kan bekræftes, ved at udregne n*f1 for n = 1,2, 3 osv.

Er der nogen der kan hjælpe med det?


Svar #1
02. marts 2014 af Vaksersød (Slettet)

Jeg har også en opgave der omhandler bølgeformlen.

l er bølgelængden og v er bølgehastigheden.

Vælg fx snorens længde til 0.50 m. Varier på frekvensen til man får 2. partialtone, så er strengens længde  l = lambda. Gentag forsøget med andre længder af snoren. Resultaterne noteres i tabellen
Jeg har de her resultater:

lambda (computeren kan ikke lave tegnet)/m          f/Hz
0,5 m                                                                        103,6
0,25 m                                                                      212,4
0,75 m                                                                      68,58
1 m                                                                           52,74
1,30 m                                                                      39,99

Så er opgaven: Diskuter om  l  × f = v  kan bekræftes, ved at beregne om l  × f  er konstant .

Er der nogen der kan hjælpe med det?


Svar #2
02. marts 2014 af Vaksersød (Slettet)

Er der ingen der kan hjælpe?? :)
 


Skriv et svar til: Partialtoner, hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.