Fysik

1-faset asynkronmotor.

03. marts 2014 af Jhs1991 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :)

Står med denne opgave, som giver min en del problemer. 

Opgave og løsningsforslag er vedlagt. 

Kan ikke forstå hvordan det hænger sammen. Det med at Xc går det dubbelte tilbage igen. 

Mvh Jeppe.

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2014 af hesch (Slettet)

Det vedhæftede står svagt/uskarpt/ulæseligt.   Prøv lige igen, evt. som pdf-fil.


Svar #2
03. marts 2014 af Jhs1991 (Slettet)

Her er hele løsningsforslaget, hvis det er den du mener der utudligt?

Vedhæftet fil:KWE_BM5_Nov98_2_res.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2014 af hesch (Slettet)

cosφ = 0,6     =>   φ = 53,13º    =>

ZA = ZB = 130/ 53,13 = 78 + j104

Du skal nu finde Xc , således at abs( 78 + j(104 + Xc ) ) = 130

Xc er negativ !

Tegn en retvinklet trekant med kateterne  78, 104.  Hypotenuse = 130. Når Xc indsættes, vil kateten på 104 blive kortet af.   For abs(Xc) = 104 vil katetelængden blive = 0. For abs(Xc) = 2*104 vil katetelængden blive 104, og hypotenusen = 130.  Trekanten er spejlet i realaksen.

Derfor.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2014 af hesch (Slettet)

Det kan også udtrykkes:

abs( 78 + j(104 + Xc ) ) = 130 ,   Xc = -208        =>

abs( 78 + j(104-208) ) = abs( 78 - j104 ) = 130


Skriv et svar til: 1-faset asynkronmotor.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.