Fysik

Termodynamik

03. marts 2014 af 99cmhmarc (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey folkens er i gang med en opgave hvor jeg skal regne "stigningen i den indre energi i gassen"

og har de her informationer: 

En beholder med faste vægge er fyldt med en treatomig idealgas med molarmassen 17 kg/kmol. I beholderen, hvis volumen er 0,2 m3, er begyndelsestilstanden 1 MPa, 300 K. Der tilføres gassen varmen 150 kJ

vil helst hvide hvordan man regner det og ikke en løst ligningen... tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Første hovedsætning:

ΔU = Q + W

Da beholderens vægge er faste, bliver der ikke udført noget arbejde på gassen. Så W = 0 og

ΔU = 150 kJ


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.