Samfundsfag

økonomiens ligevægtsproduktion (ligevægtsindkomst)

04. marts 2014 af SteMozPet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Den er lidt små lang, håber i kan hjælpe.

Angiv et udtryk for den samlede efterspørgsel PAE (Planned Aggregate Expenditure) i økonomien. Bestem økonomiens ligevægtsproduktion (ligevægtsindkomst) Y. Bestem det private forbrug C, den private opsparing SP = Y – T – C og den offentlige opsparing SG = T – G (saldoen på de offentlige finanser) i ligevægten. Beregn den samlede opsparing S = SP + SG og vis, at økonomiens samlede opsparing i ligevægten svarer til investeringerne I.

Privat forbrug:              C = 1200 + 0,75(Y – T)

Investeringer:               I = 700

Offentligt forbrug:         G = 400

Skatter:                      T = 400


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2014 af HeidiMollerup (Slettet)

Åh, den kunne jeg også godt bruge hjælp til. Er du kommet videre eller venter du fortsat i håb om et hjælpende geni? :)


Skriv et svar til: økonomiens ligevægtsproduktion (ligevægtsindkomst)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.