Matematik

Bestem tallene a og b

04. marts 2014 af ukendt96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Noget hjælp til a'eren tak.. Ved ikke helt om jeg skal bruge tallene til at aflæse og putte dem ind i y = b *a^x.. er lidt i tvivl..

Vedhæftet fil: caam.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal benytte de to opgivne datapunkter til at bestemme a og b i den eksponentielle forskrift

y = b · ax .

De to punkter giver 2 ligninger til bestemmelse af a og b.


Svar #2
04. marts 2014 af ukendt96 (Slettet)

Så formlerne a =  x2 - x1√(y2/y1) og b = y1/(a^x1) skal bruges ikke? Er så bare i tvivl, om hvilke tal der er x2,x1,y2,y1.. ved godt der er 0, 4, 120 og 108 som skal bruges, men hvilken af dem er x2 f.eks:?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Den variable x betegner antal uger , og y betegner vægten, så det fremgår af tabellen, at tallene i første række er de to x-værdier, mens tallene i den anden række er de tilhørende y-værdier.


Svar #4
04. marts 2014 af ukendt96 (Slettet)

så det ville ikke være forkert hvis jeg satte 0 som x1, 4 som x2, y1, som 120 og y2 som 108??
bare lige for at være sikker :)))


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. y1 er den y-værdi, der hører til x-værdien x1 , osv.


Svar #6
04. marts 2014 af ukendt96 (Slettet)

Heey kunne jeg måske få noget hjælp til b'eren også?? ekspontiel funktioner er ikke lige min stærkeste side når det kommer til matematik :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Løs så ligningen   y = 80  med den fundne model, dvs.

b · ax = 80


Svar #8
04. marts 2014 af ukendt96 (Slettet)

Tror jeg laver en fejl når jeg prøver at løse ligningen.. Kan du vise mig hvor fejlen ligger?
80 = 89 * 0,973^x
80 / 89 = 0,973^x
80 / 89 √0,973 = x

ved ik helt om det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Den sidste linie er forkert.

Efter linien

0,973x = 80/89

findes x ved at tage log() på hver side

x·log(0,973) = log(80/89) ,

hvorefter x kan bestemmes.


Svar #10
04. marts 2014 af ukendt96 (Slettet)

er det muligt noget hjælp til c'eren også haha?? det her ekspontiel funktion dræææber mig


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Beregn det ugentlige procentuelle vægttab ud fra de to modellers a-værdier, og sammenlign det så med producentens værdi.


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.