Fysik

Ubestemhed i hydrogen

05. marts 2014 af Peyote (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der en der kan hjælp med denne opgave?

Jeg skal beregne farten ud fra denne formel v = √(h*c*R)/me

Hvor me = 9,11*10-31 kg 

Dette får jeg til 0,155 m/s kan det passe?

Jeg sidder så fast her 

Vi antager nu, at elektronen har en fart værende mellem 0 og v og dermed,
at ubestemtheden på elektronens hastighed er Δv ?= v.
b) Hvor stor er da ubestemtheden på elektronens position, dvs. Δx

Hvordan skal man gribe det an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2014 af mathon

det må være
                               \small v=\sqrt{\frac{h\cdot c\cdot R_{db}}{m_e}}=\sqrt{\frac{2,17987\cdot 10^{-18}\frac{kg\cdot m^2}{s^2}}{9,10939\cdot 10^{-31\: kg}}}=1,55\cdot 10^6\: m/s


Svar #2
06. marts 2014 af Peyote (Slettet)

Er dette det rigtige svar på at beregne farten? altså det jeg fik til 0,155 m/s

eller er det svaret på opgave b?

Kan du evt komme med en formel til at beregne opgave b? syntes jeg har kigget alle steder men kan ikke finde noget der passer.


Skriv et svar til: Ubestemhed i hydrogen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.