Fysik

Hjælp til gitterkonstanten

06. marts 2014 af MortenJenssen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Lyset fra en He-Ne-laser sendes gennem et gitter med 600 ridser pr.mm og hen mod en skærm hvor der dannes et antal pletter
a) hvad er gitterkonstanten i meter?
b)hvor stor en vinkel afbøjer gitteret lyset (1.orden)

Håber der er nogle der kan hjælpe! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2014 af mathon

                   \small d=\frac{0,001\: m}{600}= 1,66667\cdot 10^{-6}\: m=1666,67\: nm


Svar #2
06. marts 2014 af MortenJenssen (Slettet)

Tusind tak! 
Har et andet spørgsmål, som ville være super af få lidt hjælp til:
En bølge bevæger sig mod højre med et tidsmellemrum på 0.01s 
hvad er bølgenshastighed?

hvad er bølgelængden?

hvad er bølgensfrekvens? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2014 af mathon

b)    

     λ = 632.8 nm    (opslag)

                                              \small sin\left ( \theta _1 \right )\cdot d\: =1 \cdot \lambda

                                              \small \theta _1 \right )\: =sin^{-1}\left (\frac{\lambda}{d} \right )

                                              \small \theta _1 \right )\: =sin^{-1}\left (\frac{1666,67\: nm}{632,8\: nm} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2014 af mathon

 #2

       af bølgeformlen

                                          \small \lambda \cdot f=c        

                                           \small f =\frac{c}{\lambda}

                         


Svar #5
06. marts 2014 af MortenJenssen (Slettet)

#3
Nu blev jeg lidt forvirret. 
Hvilken opgave har du vist i #3 ? 


Skriv et svar til: Hjælp til gitterkonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.