Matematik

x^2 til x

24. november 2005 af Sicma (Slettet)
Hej!

Jeg er kommet hertil i en ligning.
Hvordan finder jeg så kun x?

-28x - 2x^2 = -10

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2005 af Deschain (Slettet)

lav ligningen om til 2x^2+28x-10=0 og løs så denne andengradsligning

Svar #2
24. november 2005 af Sicma (Slettet)

Hmm.. okay.. vi har ikke haft om andengradsligninger endnu...

Men tak..! ;-D

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2005 af tgp (Slettet)

det er en andengradsligning og andengradsligninger har formen ax^2+bx+c = 0 kan du finde diskriminanten ved hjælp af formlen d=b^2-4*a*c. når du har fundet d, kan du finde x ved hjælp af formlerne x=(-b+kvadratroden af d)/2a og x= (-b-kvadratroden af d)/2a. i dit tilfælde er a=2, b=28 og c=-10

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2005 af Deschain (Slettet)

tja okay så kan jeg godt se den er et problem;)
men der gælder følgende for andengradsligninger:
for andengradsligningen
ax^2+bx+c=0
med diskriminanten d=b^2-4ac gælder:
hvis d0 har ligningen to løsninger, nemlig x=(-b+sqrt(d))/2a og x=(-b-sqrt(d))/2a
hvis d=0 er der een løsning, nemlig x=-b/2a

så du skal bare finde d som i dette tilfælde bliver 28^2-4*2*(-10)=864 og så indsætte dine værdier i den rigtige formel (i dette tilfælde formlen for d>0)
bare skriv hvis der er noget du ikke forstår

Svar #5
24. november 2005 af Sicma (Slettet)

Mange tak for hjælpen begge to! ;-D

Skriv et svar til: x^2 til x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.