Fysik

He​+ ion

08. marts 2014 af Peyote (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har denne opgave

?Helium har ioniseringsenergien -8,718*10-18 J

n        2         3          4        5
λ/nm 30.28 I 25.63 I 24.30 I 23.56

Beregn energierne i af heliumionens fem laveste energiniveauer

Hvilken formel skal man bruge til denne opgave? Kan man bruge den samme formel, som man bruger til hydrogen, da de ligner hinanden?

altså

E= (h*c*R)/n2


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2014 af peter lind

Find energien af fotoner med de nævnte bølgelængder. Adder disse til energien i den laveste tilstand


Svar #2
08. marts 2014 af Peyote (Slettet)

Kan det passe at hvis bølgelængden er 30,28 nm så er energien i det laveste energiniveau -2,158*10-18 J?

Jeg har gjort følgende ud fra dit svar

E = h*f

Starter med at omregne bølgelængden til Hz og indsætter i formlen

E2 = 6,63*10-34 J*s * 9,9*1015 Hz = 6,56*10-18 J

Til sidst adder jeg så

6,56*10-18 J + -8,718*10-18 J = -2,158*10-18 J

Er det rigtig forstået?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2014 af peter lind

Energien i det laveste niveau er ioniseringsenergien. Ellers er metoden korrekt. Det du finder er er energien i det næstlaveste niveau


Svar #4
08. marts 2014 af Peyote (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: He​+ ion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.