Matematik

Trekantsopgave

09. marts 2014 af Sinimini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

hvordan løses 8b i følgende:

http://www.uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/131206%20MatA-stx-06122013.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2014 af peter lind

Jeg går ud fra at du har længden af CE

Find den manglende vinkel af at summen af siderne i en trekant er 180º. Brug dernæst sinusrelationerne til at finde en af de manglende sider. Dernæst brug at arealet af en trekant er ½*produktet af 2 sider * sinus til mellemliggende vinkel


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2014 af mathon

…summen af vinklerne i en trekant er 180º.


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2014 af Alex4 (Slettet)

Først skal vi bruge svaret fra delopgave a

|EC| = \sqrt{(11-6)^2+13^2}=\sqrt{194}=13.93

Dernæst udregnes en til side ved brug af sinusrelationerne

\frac{|EC|}{\sin{151}} =\frac{|CD|}{\sin{13}}

\Leftrightarrow \frac{|EC|\cdot \sin{13}}{\sin{151}} =|CD|=6,46

Den sidste vinkel findes

\angle C = 180 - 151 - 13 = 16

Og arealet findes nu endelig med arealformelen

A = \frac{|EC|\cdot|CD|\cdot \sin{16}}{2}=12,41


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Arealet af trekant CDE kan også findes som

T = (1/2)·cd·sin(E) = (1/2)·d·sin(C)/sin(D) · d·sin(E)

                              = (1/2)·d2 · sin(C)·sin(E) / sin(C+E)

                              = (1/2)·194·sin(16º)·sin(13º)/sin(29º)

                              = 12,406


Skriv et svar til: Trekantsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.