Fysik

Kinematik

09. marts 2014 af bamsi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens.

En bil starter fra hvile med en konstant acceleration på 3.5 m/s^2

Hvad er bilens hastighed, når den har kørt 10 m?

Jeg har sagt:

v(t)=3.5 m/s^2*10m=35

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt. Hastigheden er

v(t) = a·t

hvor t er den tid det tager at køre distancen s1 = 10 m. Den tid findes ved at løse ligningen

s1 = (1/2)·a·t2 .

Husk også, at hastigheden har en enhed.


Svar #2
09. marts 2014 af bamsi (Slettet)

Tak!
i en anden opgave b står der:
Hvor mange meter skal bilen i alt køre, før den har opnået en fart på 100 km/t?
Her har jeg sagt:

solve(100 km/t=3.5*t,t) Det får jeg til 28.57
s(t)=1/2*3.5*(28.57)^2=1428.57 m

Er det så rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det ser ikke rigtigt ud. Du skal være omhyggelig med enhederne. Omregn hastigheden til m/s. Hvis det stadig drejer sig om bevægelse med den konstante acceleration a = 3,5 m/s2 , har man

v = a·t = 100 km/t = (100/3,6) m/s

hvoraf

t = v/a = (100/3,6) m/s / (3,5 m/s2)

og dermed

s = (1/2)a·t2 = (1/2)·v2/a = (1/2)·(100/3,6)2/3,5 m = 110,2 m .


Skriv et svar til: Kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.