Matematik

HJÆLP!

09. marts 2014 af SimoneQQ (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey, har virkelig brug for lidt hjælp til at komme igang med disse opgaver..

Antallet af A-kasse medlemmer i Frederikshavn faldt med god tilnærmelse med 439 personer pr. år i perioden 2000-2010. 

Der oplyses, at der i år 2000 var 28.262 A-kasse medlemmer i Frederikshavn

a) Opstil en model, der beskriver sammenhængen mellem antallet af A-kasser medlemmer og antal år efter 2000.

b) Hvor mange A-kassemedlemmer vil der være i år 2014 ifølge modellen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2014 af 123434 (Slettet)

a)

y=-439x+28262

Hvor x er år efter 2000.

b)

y=-439*14+28262=22116


Svar #2
09. marts 2014 af SimoneQQ (Slettet)

Tusinde tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2014 af Alex4 (Slettet)

Jeg synes at der er overraskende mange tråde om A-kasse medlemmer i Frederikshavn...

Delopgave A

Siden det oplyses at antallet falder med en konstant mængde pr. år bruger vi en lineær model. Den følger forskriften: f(x) = ax+b

a = ændringen pr. x. Hvis vi definerer x som værende antal år siden 2000, passer det perfekt med den givne oplysning

b = værdien når x = 0. Hvis vi holder fast i vores tidligere definition af x får vi at vide at antallet af A-kassemedlemmer i år 2000 er 28262, dvs at b = 28262

Modellen lyder altså: f(x) = -439x+28262

Delopgave B

Siden x er defineret som antal år efter 2000, ved vi at x = 14, da 2014 er 14 år efter 2000. Det sætter vi ind i vores function: 

f(14) = -439\cdot14+28262=22116


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Til orientering er der tale om Opg 2 i dette eksamenssæt for HF Mat C fra august 2013

http://www.uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/Proever%20og%20eksamen/Opgavesaet/130829%202hf132MAT_C29082013_3C83.ashx

#3 --> Hældningskoefficienten a er uafhængig af det valgte nulpunkt for årstalsvariablen x; kun konstanten b vil afhænge af dette valg.


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.