Matematik
øhm..? hjælp...?
03. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
En der lige en der er sød at hjælpe mig lidt med denne opgave..den er måske meget nem..men jeg forstår intet om asymptoter… pleaze forklare mig det..L
En funktion f er bestemt ved
f(x) = 25x^2 + x + 1/ 10x^2 – 51x + 5
Bestem en ligning for hver af de tre asymptoter til grafen for f.
Tak
En funktion f er bestemt ved
f(x) = 25x^2 + x + 1/ 10x^2 – 51x + 5
Bestem en ligning for hver af de tre asymptoter til grafen for f.
Tak
Svar #1
03. november 2003 af *A* (Slettet)
Prøv at tegne funktionen ind på din graf regner, det hjælper dig måske lidt med at forstå hvornår der er asymptoter
Svar #3
05. november 2003 af MarieBS (Slettet)
TRE asymptoter? Jeg kan nu kun finde to, en lodret og en vandret.
Den vandrette finder du ved at bruge den regel der siger, at hvis tællerpolynomiet og nævnerpolynomiet har samme grad, så har grafen en asymptote i y lig med forholdet mellem koeficienterne til højestegradsleddene. Altså y = 25/10 = 5/2
Den lodrette finder du ved at undersøge hvor nævneren giver nul. Husk at sikre dig at tælleren ikke giver nul for samme x-værdi.
Den vandrette finder du ved at bruge den regel der siger, at hvis tællerpolynomiet og nævnerpolynomiet har samme grad, så har grafen en asymptote i y lig med forholdet mellem koeficienterne til højestegradsleddene. Altså y = 25/10 = 5/2
Den lodrette finder du ved at undersøge hvor nævneren giver nul. Husk at sikre dig at tælleren ikke giver nul for samme x-værdi.
Skriv et svar til: øhm..? hjælp...?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
