Fysik

Energi og varme

10. marts 2014 af Linnese (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har kigget på denne opgave i et stykke tid, og jeg ved ikke, hvordan den skal løses, men jeg har prøvet mit svar står nederst.

I en candyflossmaskine opvarmes sukker, så det smelter, og slynges ud fra et hurtigt roterende hjul i midten. Sukkeret størkner på sin vej gennem luften og danner de klistrede tråde i candyflossen.
Sukkeret opvarmes af et varmelegeme, der omsætter energi med effekten 1100 W, spændingsfaldet over det er 230 V.
En candyfloss består af 30 g sukker, som skal opvarmes fra 26 °C.
Sukkers smeltepunkt 186 °C
Sukkers specifik varmekapacitet 1,5 J/(g*K) 
Sukkers smeltevarme 130 J/g
b) Vurdér, hvor lang tid det tager at smelte sukkeret til en candyfloss.

Jeg beregner hvor energi, er skal tilføres for at sukkeret smelter.

ΔT=186 °C-26 °C=160 °C

ΔE=m*c*ΔT=7200J

t=ΔE/ΔP=6.54s

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2014 af peter lind

Du skal også bruge varme til at smelte sukkeret ellers er metoden korrekt

Du bør ikke anbring et Δ foran P Effekten er jo konstant


Svar #2
10. marts 2014 af Linnese (Slettet)

Vil de sige, at ΔEtotal=m*c*ΔT+m*Ls?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2014 af peter lind

ja


Svar #4
10. marts 2014 af Linnese (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Energi og varme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.