Fysik

Strøm :)))

10. marts 2014 af LineH12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen. Er der nogen der gerne vil være søde og hjælpe mig med følgende fysik opgaver: 

1) I en elektrisk ledning til en brødrister går en strøm på 2 A. 
a. Hvor meget ladning strømmer gennem et tværsnit af lederen på 5 minutter?
b. Hvor mange elektroner er det?

2) I løbet af 3 sekunder passerer 0,6 C ladning gennem pæren. 
a. Hvor stor er strømstyrken, når strømmen er stationær?

3) Et antal elektroner svarende til 2,0 C er 0,5 s om at passere fra A til B.
a. Hvad er strømstyrken i pilens retning? 

A ------------>  B

4)  I en ledning går en konstant strøm l = 0,02 A. 
a. Hvor længe varer det, før 1,2 C har passeret et tværsnit af lederen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

        I = q/t

strømstyrke er ladning pr tidsenhed. Antallet af elektroner er lig med ladningen divideret med elementarladningen qe .


Svar #2
10. marts 2014 af LineH12 (Slettet)

I hvilken opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det skal benyttes i alle 4 opgaver.


Svar #4
10. marts 2014 af LineH12 (Slettet)

Ka du ikk vise mig for den første hvordan det skal laves..... R virkelig svært ved det??? :))))


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

1) a) Den samlede ladning er så q = I·t = 2A·5·60s = 600 C. Gang strømstyrken med tiden.
    b) Divider den samlede ladning med elementarladningen: ne = q/qe .


Svar #6
10. marts 2014 af LineH12 (Slettet)

Hvad er elementarladningen??


Svar #7
10. marts 2014 af LineH12 (Slettet)

Den har jeg ikk fået oplyst


Svar #8
10. marts 2014 af LineH12 (Slettet)

Kan du ikk lave beregninger for den første opgave? 


Svar #9
10. marts 2014 af LineH12 (Slettet)

Så bliver det nemmere for mig at forstå, hvordan det skal laves :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6, #7

Den kan du slå op i din bog eller google dig til den (elektronens ladning).

qe = 1,60217657 · 10-19 C

#8

Prøv nu selv at lave beregningerne.


Svar #11
10. marts 2014 af LineH12 (Slettet)

R virkelig lost i det...... har prøvet men jeg får nogle urealistiske tal


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Vis dine resultater.


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. marts 2014 af mathon

for stationær strøm:                         

                                                    I = \frac{Q}{t}

                                                    Q =I \cdot t

                                                     t =\frac{Q}{I}

samt som i # 10

                                                     q_{e} = 1,60217657\cdot 10^{-19}\: C

                                                     1 \: C = 1\: A\cdot s


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. marts 2014 af mathon

1) I en elektrisk ledning til en brødrister går en strøm på 2 A. 
a. Hvor megen ladning strømmer gennem et tværsnit af lederen på 5 minutter?
b. Hvor mange elektroner er det?

          a)
                    Q = I • t  =  (2 A) • (5·(60 s)) = 600 As = 600 C

          b)
                    N(elektroner) = (600 C) / (1,60217657·10-19 C/elektron) = 3,745·1021 elektroner


Svar #15
11. marts 2014 af LineH12 (Slettet)

Tusind tak :) skal de andre opgaver så laves på den samme måde?

Brugbart svar (0)

Svar #16
11. marts 2014 af mathon

2) I løbet af 3 sekunder passerer 0,6 C ladning gennem pæren. 
a. Hvor stor er strømstyrken, når strømmen er stationær?

                    I = Q/t = (0,6 Q) / (3 s) = (0,6 A·s) / (3 s) = 0,2 A


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. marts 2014 af mathon

efter opfordring:

3)
         Et antal elektroner svarende til 2,0 C er 0,5 s om at passere fra A til B.
         a. Hvad er strømstyrken i pilens retning? 

                             I = Q/t = (2,0 Q) / (0,5 s) = (4,0 A·s) / (1 s) = 4,0 A


Brugbart svar (0)

Svar #18
12. marts 2014 af mathon

4)
       I en ledning går en konstant strøm l = 0,02 A. 
       a. Hvor længe varer det, før 1,2 C har passeret et tværsnit af lederen? 

                t = Q/I = (1,2 C) / (0,02 A) = (1,2 As) / (0,02 A) = 60 s = 1 min


Svar #19
12. marts 2014 af LineH12 (Slettet)

Tak for svaret....havde lavet opgaverne i morges og fik de samme resultater. 


Skriv et svar til: Strøm :)))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.