Matematik
et brøkstykke fra gymmet..
31. august 2002 af
SP anonym (Slettet)
hvad gør man med denne brøk:
12x+18y
--------
12x-18y
(de stiplede linier er brøkstregen, altså er det hele under samme brøkstreg)
12x+18y
--------
12x-18y
(de stiplede linier er brøkstregen, altså er det hele under samme brøkstreg)
Svar #3
01. september 2002 af SP anonym (Slettet)
12x+18y
--------
12x-18y
6*(2x+3y)
---------
6*(2x-3y)
2x+3y
-----
2x-3y
...og så ved j ik helt mer...
--------
12x-18y
6*(2x+3y)
---------
6*(2x-3y)
2x+3y
-----
2x-3y
...og så ved j ik helt mer...
Svar #4
23. september 2002 af SP anonym (Slettet)
2x+3y 2x 3y
------ = ---- + ----
2x-3y 2x-3y 2x-3y
Hvis det er lig 0 giver regnestykket:
2x/2x-3y = - 3y/2x-3y det betyder
2x=-3y og igen x = - 3/2 y. Men selvfølgelig kun hvis brøken er lig 0...
------ = ---- + ----
2x-3y 2x-3y 2x-3y
Hvis det er lig 0 giver regnestykket:
2x/2x-3y = - 3y/2x-3y det betyder
2x=-3y og igen x = - 3/2 y. Men selvfølgelig kun hvis brøken er lig 0...
Skriv et svar til: et brøkstykke fra gymmet..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
