Matematik

Numerisk værdi

25. november 2005 af Meca (Slettet)
Hej er der nogl der vil hjælpe en stakkels sproglig?

Jeg skulle finde afstanden fra et punkt til en linje, som jeg allerede har sat ind i afstandsformlen, og sådan ser det ud:

Dist(P,l) = |-2*4+0,5 -1| / kvadratroden af 5

Nu er det sådan at jeg har synes jeg hørte fra min lærer at når ligningen står i numerisk værdi ændre den ind imellem fra plus til minus eller også var det omvendt, er der nogle der kan hjælpe mig med at se om dette er tilfældet ved denne?


Hvis der er så mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Du skal først udregne, hvad der står i ||-tegnene. Denne værdi skal - uanset hvad - være positiv.
F.eks.:
|-2|=2
|2|=2

Svar #2
25. november 2005 af Meca (Slettet)

Det vil altså sige at det hedder 2*4+0,5+1 eller har jeg misforstået det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2005 af Madsst (Slettet)

dvs. at det er |-8-½|=8½

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2005 af Guruen (Slettet)

#3.. måske sku du overveje et andet brugernavn?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Næsten som #3, men alt skal udregnes, dvs. |-8½| istedet for |-8-½|

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Meca,

Funktionen x |-> |x| ("x numerisk") er defineret ved

|x| = x hvis x >= 0
|x| = -x hvis x < 0,

og den returnerer således et ikke-negativt tal. Man kan ikke tale om, at numeriske led 'ind imellem ændrer fra plus til minus'; uanset hvad der står mellem '||', er det numeriske led ikke-negativt.

#3,5:
Undgå helst blandede tal; i modsætning til uægte brøker kan de misforstås.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2005 af Madsst (Slettet)

#5 det er præcis det samme... #6 - uægte brøker..? decimaltal? :P

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Uægte brøker bare brøker, hvor tæller er større end nævner, altså brøker som er større end 1.

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. november 2005 af Apocryphite (Slettet)

Uægte brøker er billige brøk-efterligninger fra kinesiske børnearbejder-sweatshops.

Skriv et svar til: Numerisk værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.