Fysik

Elektromagnetisme

12. marts 2014 af 8700ralf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder og er sat lidt fast,

lige nu der tænker jeg på at bruge gauss 

E=\frac{1}{4 \cdot \pi \cdot \varepsilon_{0} } \frac{Q_{encl}}{r^{2}}

Her vi jeg så finde Q ved at integrer op.

Q_{encl}= \int_{0}^{r}p(r) \cdot dV

jeg vil derefter gøre det samme igen og lægge de to Q værdier sammen.

Q_{encl}= \int_{0}^{r}p(r) \cdot dV + \int_{r}^{a}p(r) \cdot dV

Derefter lægge det til gauss udtryk og så har jeg E. 

er jeg på rette vej, eller er jeg helt ude på larstyndskidsmark???


Svar #1
12. marts 2014 af 8700ralf (Slettet)

Her er opgaven håber der er nogen der kan hjælpe.

Vedhæftet fil:opg3.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2014 af hesch (Slettet)

Elektromagnetisme    →  Elektrostatik

Jeg forstår ikke helt din addition i den sidste ligning.

0r + ra  = 0a  ,  hvilket er den samlede ladningsmængde.

Men du er på rette vej.


Skriv et svar til: Elektromagnetisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.