Matematik

Nulpunkter

13. marts 2014 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for g(x)=2x^3+4x^2-10x-12

Beregn nulpunkterne for g(x)

Hvordan gør man dette? og er nulpunkter og rødder det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2014 af mathon

                 Nulpunkter og rødder er det samme.

                 -1 er rod og fundet
ved brug af
                     p-q-reglen:

                    
                     y = pxp + ......... + q

                     hvis α = (b/c) er en hel rod
       gælder
                        b er divisor i q og c er divisor i p.
                                             
                                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2014 af SuneChr

Evt. heltallig rod skal gå op i konstantleddet.
Dividér  g (x) med 2
Gæt en rod. Måske er x = 2 en potentiel mulighed.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2014 af peter lind

Brug et CAS værktøj, hvis det er tilladt. Ellers må du gætte på en løsning. Hvis et rationalt tal er løsning går tælleren op i konstantleddet og nævneren op i koefficienten til leddet med højeste potens. Her er heltalsmulighederne:

±1, ±2,±3, ±4,±6,

Disse tal delt med 2 vil også være kandidater

nulpunkter og rødder er det samme


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Så er to af rødderne lukket ud af posen (#1 og #2), og da produktet af de tre rødder skal være -(-12)/2 = 6, er det så ganske ligetil at finde den tredje rod.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2014 af mathon

Du har så
                      g(x) = 2(x+1)(x2+x-6)    og kan finde de øvrige nulpunkter.


Skriv et svar til: Nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.