Almen studieforberedelse (AT)

AT om Middelalderen I Biologi (c) og Historie (A)

14. marts 2014 af Jenner707 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen i år emne til AT-eksamen er "mad og mennesker" jeg har her valgt de to fag biologi og historie.
Jeg har overvejet at komme ind på noget med stenalder mad sammenlignet med nutidens mad. Her ville jeg så biologisk sammenligne i hvor høj grad de to, lever op til den anbefalede ernæring. I historie vil jeg redegøre for midelalderes spisevaner, samt perspektivere til nutiden med den så omtalte stenalderkost. (som i følge mange videnskabsmænd nærmere hører til i middelalderens kost.)
Mit spørgsmål til jer alle er så, er den nogle realistiske ideer og har nogen nogle forslag til en problemformulering, man ikke bare kan sige ja eller nej til? :D                                                                 Jeg havde selv regnet med noget der lød således: 

Formulering:
Hvordan påvirker middelalderens mad vaner os i dag?
Underspørgsmål:
-Redegør for de fysologiske begreber: kulhydrat, protein, fedt og sukker vedr. madvaner                              -Analyser hvilke positive og negative ændringer der er sket i madvaner og madkultur mellem de historiske   perioder                                                                                                                                               -Diskuter hvilke konsekvenser der var af disse perioders madkultur                                                           -Perspektiver til nutidens kost ideealer + konceptet stenalderkost

Mange tak påforhånd!
         


Skriv et svar til: AT om Middelalderen I Biologi (c) og Historie (A)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.