Matematik

Forskrifter mm.

15. marts 2014 af Anonym97 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan ikke finde ud af denne opgave i min ugeaflevering.. Opgaven lyder sådan:

Man kan måle temperaturer ved hjælp af flere skalaer. På figuren er Celsius- og Fahrenheit skalaerne vist.

Hvor mange grader Celsius er 158 grader Fahrenheit?

Bestem funktionen u=f8c), hvor u er grader Fahrenheit og c er grader Celsius. 

Bestem de Fahrenheitgradtal, der svarer til o grader og 100 grader Celsius. 

Bestem derefter en forskrift for f(-1)

På en flyvning oplyses, at der uden for slyet er -63 grader F. Hvor meget er det i grader Celsius?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal bestemme den lineære funktion

        F(C) = a·C + b

hvor C er temperaturen på Celsius-skalaen, og F(C) er temperaturen på Fahrenheit-skalaen.

hvor man for eksempel kan benytte, at

        F(10) = 50 og F(20) = 68


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2014 af mathon

                             \small C = \left ( F-32 \right )\cdot \frac{5}{9}

                             \small F = C\cdot \frac{9}{5} + 32


Svar #3
15. marts 2014 af Anonym97 (Slettet)

Mange tak for svar! :)

Så for at finde ud af hvor mange grader celsuis 158 grader fahrenheit er skal jeg gøre sådan?

C=(158-32)*5/9=70 

Hvordan bestemmer jeg nu funktionen u=f(c)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt beregnet.

Funktionen er givet for dig både i #1 og #2.


Svar #5
15. marts 2014 af Anonym97 (Slettet)

Så u = a*c+b? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

u = F(C) = (9/5)·C + 32


Skriv et svar til: Forskrifter mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.