Matematik

Hjælp til eksponentialfunktion

15. marts 2014 af MortenJenssen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 
skal lave sidste del i opgave b, i det vedhæftede billede. 
Har prøvet at isolere x sådanne her:
f(x)=2605.29*1.02^x  
3500= 2605.29*1.02^x
3500/2605.29=1.02^x
log(3500/2906.29)=log(1.02)*x
log(3500/2906.29)/ log(1.02) = x

Hvad gør jeg forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du laver 2605.29 om til 2906.29 efter 3 linier, ellers ser det rigtigt ud.


Svar #2
15. marts 2014 af MortenJenssen (Slettet)

#1 
Hov, ja det er sørme rigtigt! 
Men alligevel selvom jeg rette det, får jeg 9.4. Hvis man kigger på opgaven burde jeg så ikke få ca 2007 (årstallet altså), eller er det mig der overser noget?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

I funktionen w(t) er t antal år efter 1994, ikke årstallet selv.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal også medtage flere decimaler i modellens parameter a . Hvis man lader være med at runde af, finder man for

w(t) = 3500 ,

at t = 13,37 .


Svar #5
15. marts 2014 af MortenJenssen (Slettet)

Svaret bliver jo isåfald at de 3500 tons er i 2003.4, men i følge tabellen var der i 2004, 3164 tons. 
Hvad skyldes fejlen så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Genlæs #4.


Svar #7
15. marts 2014 af MortenJenssen (Slettet)

Hov havde ikke set #4
Nu er jeg ikke helt med. Forskriften der kom ud af geogebra efter regressionen var som følgende f(x)=2605.29*1.02^x .
Så har hverken rundet a op eller ned 
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, men de 1,02 har unødigt få decimaler. Brug 6-8 decimaler. Den mere nøjagtige forskrift er

w(t) = 2605,288·1,022332t

Eftersom man jo skal benytte log(a) , svarer din nøjagtighed til 1 betydende ciffer.


Svar #9
15. marts 2014 af MortenJenssen (Slettet)

Arhh så kom jeg frem til 13.37 også. Er dog itvivl om hvordan jeg skal skrive jeg er kommet frem til w(t) = 2605,288·1,022332t, når nu min grafregner ikke kan et så nøjagtigt svar. Nogle ideér? 
Mange tak for hjælpen #8 


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du må sætte dig bedre ind i, hvordan du benytter dit værktøj. Der findes vel en manual?


Skriv et svar til: Hjælp til eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.