Fysik

Gitterform,...

16. marts 2014 af jihudsif (Slettet) - Niveau: A-niveau

Afstanden mellem spalterne i gitteret er  d = 1 333 nm.

a)Beregn antallet af streger pr. mm i gitteret.

n = 1. 

er formlen ikke.

lampda = 1333·Sin(29.8) / 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Antallet af streger pr mm er den reciprokke gitterkonstant 1/d .

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2014 af mathon

        1333\: nm = 1333\cdot 10^{-9}\: m = 1333\cdot 10^{-6\ }\cdot \left ({\color{Red} 10^{-3}}\: {\color{Red} m} \right ) = 1333\cdot 10^{-6\ } {\color{Red} mm} =
                                                                                                                           0,001333 \: mm

        antal streger pr mm:
                                             N = \frac{1\: mm}{0,001333\: mm} = 750

.

helt i overensstemmelse med anvisningen i #1

                          N = \frac{1\: mm}{d}=\frac{1\: mm}{1333\: nm} = \frac{1\: mm}{1333\cdot 10^{-6}\: mm} =750

Indholdet - som er helt identisk - er blot noteret lidt forskelligt grundet en varieret pædagogisk fremstillingsvurdering.


Skriv et svar til: Gitterform,...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.