Matematik

Asymptoten

26. november 2005 af viggojensens (Slettet)
Den ene ligning til asymptoten til
f(x)=((3x^2)-1)/x^3
er lig y=0
Men hvad er den anden og hvordan finder jeg den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2005 af ninnacaroline (Slettet)

Når du har én asymptote der er 0 er den anden det som oftest også. På den her graf er den anden asymptote ganske rigtigt x=0
Hvis du prøver at tegne grafen, kan du se den der.

//Ninna

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hmm, det huskeråd holder måske ikke helt...holder i hvert fald kun så længe at der ikke indgår konstantled i nævnerpolynomiet. Hvis funktionen f.eks. havde heddet

(3x^2-1)/(x^3+2)

havde det hele set lidt anderledes ud.

Svar #3
26. november 2005 af viggojensens (Slettet)

Jah.. Det passer ikke at den anden asympote skulle være x=0 ifølge grafen..
Men hvad er den så?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

I dette tilfælde er den nu god nok, at den anden asymptote hedder x=0. Du kan se, at 0 er rod i nævnerpolynomiet, men ikke er det i tællerpolynomiet. Hvis vi lader x gå mod 0 fra højre og venstre går den også mod -inf hhv. inf.

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2005 af ninnacaroline (Slettet)

#2 oh, okay.
Tror kun at vi har arbejdet med den anden slags så. Mindes at min lærer har sagt noget i den stil som jeg skrev i #1.
oh well, så lærte jeg også noget :)


Skriv et svar til: Asymptoten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.