Fysik

Brydningsindeks...

16. marts 2014 af jihudsif (Slettet) - Niveau: B-niveau

Brydningsindeks for de fleste glastyper er med god tilnærmelse givet ved nglas = 1.40  for alle bølgelængder i synligt lys.

a)Beregn lysets fart i glasset.

Er det ikke: denne formel jeg skal bruge: n = c/v?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er nu ikke nogen særlig god tilnærmelse.

Ja, det er den formel, du skal bruge.


Svar #2
16. marts 2014 af jihudsif (Slettet)

så vil den være:

v = c/n= 3000000m/s / 1.40 = 2.142857143 * 10^6?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er

        v = c/n

Indsæt så den korrekte værdi for c og husk, at resultatet v også har en enhed.


Svar #4
16. marts 2014 af jihudsif (Slettet)

v = 299.799,458 km/s / 1.40 ? Sådan du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, og så kan du jo regne færdigt.


Svar #6
16. marts 2014 af jihudsif (Slettet)

v = 299.799,458 km/s / 1.40   =  2.14142 * 10^8 Sådan.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Vær konsistent med 10-eksponenten, og resultatet har jo også en enhed.


Svar #8
16. marts 2014 af jihudsif (Slettet)

Altså sådan: 2.14142 * 10^10 Sådan.? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej. Du har jo c = 299799,458 km/s . Divider det med 1,40 . Og skriv resultatet med enhed.


Svar #10
16. marts 2014 af jihudsif (Slettet)

Siden vi kun har haft med km/s Så bliver enheden også det. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, så beregn det korrekte resultat med korrekt enhed.


Svar #12
16. marts 2014 af jihudsif (Slettet)

2.14142 * 10^8 km/s.

= 21414200000000 km/s


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, det er ikke rigtigt. Genlæs #9.


Svar #14
16. marts 2014 af jihudsif (Slettet)

2.14271 * 10^6 km/s.

=  2142710 km/s


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Nej, det bliver jo 2,14·105 km/s .


Svar #16
16. marts 2014 af jihudsif (Slettet)

hov ja, havde tastet et 9 tal for meget.


Skriv et svar til: Brydningsindeks...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.