Matematik

Trigonometri - sinus - og cosinusrelationer

17. marts 2014 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Figuren viser trekant ABC, hvor vinkel C er stump. Nogle af målene fremgår af figuren. 

Bestem vinkel C. 

Nogen der ved hvilken hvilken relation der skal bruge i dette tilfælde, og hvordan det beregnes

Fil vedhæftet


Svar #1
17. marts 2014 af crisronaldo (Slettet)

Fil

Vedhæftet fil:h.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt sinusrelationerne ligesom i din anden opgave. Det er oplyst, at vinkel C er stump.


Svar #3
17. marts 2014 af crisronaldo (Slettet)

Filen er vedhæftet i #1


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja. Se #2.

sin(C) / c = sin(B) / b


Svar #5
17. marts 2014 af crisronaldo (Slettet)

Sin(A) = a * sin (b) / c = 172 * sin (34) / 258 = 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du kender hverken siden a eller vinkel A, og din relation er helt forkert. Den korrekte sinusrelation er givet i #4. Indsæt de kendte størrelser og bestem så vinkel C.


Svar #7
17. marts 2014 af crisronaldo (Slettet)

Jeg kender hellere ikke siden eller vinklen c? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man kender siden c, og man skal bestemme vinkel C.

Vær mere omhyggelig med at angive sider med små bogstaver og vinkler med store bogstaver.


Svar #9
17. marts 2014 af crisronaldo (Slettet)

sin(C)/258=sin-1(34)/172, korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er ikke korrekt. Der skal ikke benyttes sin-1() i sinusrelationen før til allersidst, hvor vinklen bestemems.


Svar #11
17. marts 2014 af crisronaldo (Slettet)

258 * sin(34)/172 =?

C = 180 - sin-1(?) = 180 - ? = ? 

Den rette beregning? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Den første linie er udtrykket for sin(C), hvis 34 erstattes med 34º .


Svar #13
17. marts 2014 af crisronaldo (Slettet)

når jeg taster 258*sin(34)/172 ind på min lommeregner, får jeg 3*sin(34)/2??


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Kun du selv ved, hvad du får, men du er vel i stand til at beregne det, du taster ind?


Svar #15
17. marts 2014 af crisronaldo (Slettet)

Jamen skal jeg ikke have et konkret tal? Det får jeg jo ikke. Ved ikke om jeg har tastet forkert. 


Brugbart svar (0)

Svar #16
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Sæt dig ind i, hvordan man benytter lommeregneren, før du kaster dig ud i at benytte den.

Det kan vel ikke være så vanskeligt at beregne

        sin(C) = c·sin(B)/b = 258·sin(34º)/172 .

Du var jo i stand til at lave tilsvarende beregninger i din anden opgavetråd.


Svar #17
17. marts 2014 af crisronaldo (Slettet)

Må jeg lige høre hvad du får det til? For ved slet ikke hvad der sker ved min lommeregner.


Svar #18
17. marts 2014 af crisronaldo (Slettet)

Nu får jeg et resultat. Jeg skrev 258*sin(34.0)/172 = 0.83878


Brugbart svar (0)

Svar #19
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Da vinkel C er stump, fås

        Cstump = 180º - sin-1(258·sin(34º)/172) = ...


Svar #20
17. marts 2014 af crisronaldo (Slettet)

Sin(C) = c * sin(B)/b = 258 * sin(34.0)/172 = 0.83878

C = 180 - sin-1(0.83878) = 180 - 57 = 123 grader

Korrekt? 


Forrige 1 2 Næste

Der er 33 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.