Matematik

beregn vinkel C

17. marts 2014 af HomeWorkk (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej, jeg har svært ved denne opgave:

beregn vinkel C  og den er spids.

man har tre oplysninger.

jeg kender to af trekantens sider og arealet.

hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det kommer helt an på, hvordan vinklen er placeret i forhold til de to kendte sider. Vær mere specifik i opgavens formulering.


Svar #2
17. marts 2014 af HomeWorkk (Slettet)

vinkel c er spids

siden AC er 11,9

siden BC er 27,3

arealets trekant er 68,9

beregn vinkel C


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er trekantens areal, ikke arealets trekant, der er 68,9 .

Beregn højden hb ud fra arealet og oplysningen om b = |AC| .

        T = (1/2)·hb·b

Beregn så vinkel C:

        sin(C) = hb / a = hb / |AC| = 2T / (ab)

og benyt, at det er oplyst, at vinkel C er spids.


Svar #4
17. marts 2014 af HomeWorkk (Slettet)

vil du ikke lige lige vise mig hvordan man isolere hb?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er jo allerede gjort for dig i #3.


Svar #6
18. marts 2014 af HomeWorkk (Slettet)

jeg forstår ikke den formel som du har isolerede, kan du skrive den lidt mer enkelt


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er da så enkelt som det kan blive. Det drejer sig om at indsætte de kendte tal for T, a = |BC| og b = |AC| .


Skriv et svar til: beregn vinkel C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.