Fysik

Lydstyrke

18. marts 2014 af Tyuiop (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder med et fysik-spørgsmål som lyder således: Hvordan måles lydstyrke?

Jeg har googlet det og når frem til svaret at lyden måles med en lydmåler. Men hvad jeg egentlig vil vide er hvordan, lidt mere i detaljer, lydstyrken måles..

Håber I kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2014 af mathon

Menneskets lydsansning er ikke proportional med intensiteten. Vores perception af lyd er med god tilnærmelse  logaritmisk med intensiteten.
Man benytter derfor en logaritmisk skala til at beskrive lydens intensitetsniveau β , som måles i decebel (dB) og defineres som:

                           \beta = (10\; dB)\cdot log\left ( \frac{I}{I_o} \right )

hvor det bemærkes, at β er dimensionsløs.

I er lydens intensitet.
Io er et referenceniveau, som sædvanligvis tages som tærskelværdien

                      I_o = 10^{-12}\; \frac{W}{m^2}


Skriv et svar til: Lydstyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.