Fysik

Gitterkonstant

18. marts 2014 af Hyldeblomst22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ja jeg burde have bedre styr på denne nu men..

Beregn gitterkonstanten vha. gitterligningen hvor lambda = 589,3 nm. Brug både 1. ordens og 2. ordens målingen, og find et gennemsnit.

Det har jeg så gjort og fået et resultat som hedder 1661,93 nm

På gitteret er der påtrykt, hvor mange spalter der er pr. mm. (600 spalter/mm)

Beregn ud fra dette en værdi for gitterkonstanten. Med hvor mange procent afviger din værdi af d fra den påtrykte?   

Og det er så her jeg står af.. Jeg håber en venlig sjæl kan fortælle mig hvad det er jeg skal her..


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2014 af peter lind

Den påtrykte oplysning svarer til at gitterkonstanten er 1/600 mm
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2014 af mathon

 påtrykt:

                      d = \frac{1\; mm}{600} = 1666,67 nm

afvigelse
                      1+r_{afv} = \frac{1661,93}{1666,67} = 0,9972

                      r_{afv} = -0,0028 = -0,28\%


Svar #3
18. marts 2014 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Aaah mange tak!


Skriv et svar til: Gitterkonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.