Matematik

Eksamensopgave

18. marts 2014 af Nicole87 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude :) 

Jeg har fået en eksamens opgave for i matematik, jeg har lige et par spørgsmål. 

Opgave 1

     År: 2000   2005

Antal: 3280    10000

Ved at jeg skal bruge en eksponentiel model: y =b*ax   Hvor x angiver antal år efter 2000, og y angiver antallet af Alexanderparakitter. 

Bestem tallene a og b. (Jeg har fundet a = -1344 og b = 2691280) Synes bare det lyder forkert? 

Bestem antallet af Alexanderparakitter i London i 2010 ifølge modellen.

Bestem fordoblingstiden af antallet af Alexanderparakitter i London. 

Opgave 2. 

En person indsatte et beløb på en konto i en bank til en fast årlig rente på 3,5% efter 5 år står der 59.384.32 kr på kontoen. 

Hvor stort et beløb blev der indsat på kontoen? 

En anden bank reklamerer for en konto med en fast årlig rente, hvor et beløb på 100.000kr vokser til 125.000kr på 5 år. 

Bestem den årlige procentvise rente på denne konto?

Håber der er nogen der kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2014 af peter lind

1. Du har ret i at dit resultat er forkert. Hvad har du gjort ?

2. Brug kapitalformlen K = K0(1+r)n


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2014 af SuneChr

# 0
1)  Benyt, i år 2000 er x = 0 og at a0 = 1. Da skulle du let kunne finde b .


Svar #3
18. marts 2014 af Nicole87 (Slettet)

#1

1. Du har ret i at dit resultat er forkert. Hvad har du gjort ?

2. Brug kapitalformlen K = K0(1+r)n

Jeg har sagt 3280-10000/2005-2000= -1344

og b har jeg fundet ved at sige 3280+1344*2000= 2691280. Hvordan skal jeg så regne det ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2014 af peter lind

Du skal indsætte de 2 punkter i den generelle formel. Det giver to ligninger med de to ubekendte a og b. Hvis du tager det første punkt får du ligningen 3280 = b*a0


Svar #5
18. marts 2014 af Nicole87 (Slettet)

#4

Du skal indsætte de 2 punkter i den generelle formel. Det giver to ligninger med de to ubekendte a og b. Hvis du tager det første punkt får du ligningen 3280 = b*a0

Ok jeg føler mig som en dør.. Hvilken genrelle formel, er det jeg skal bruge? Hvis mit er forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2014 af peter lind

y=b*ax.  det første punkt er givet ved y=3280, x=0. Dette har jeg så indsat, hvilket som nævnt giver 3280=b*a0


Svar #7
18. marts 2014 af Nicole87 (Slettet)

#6

y=b*ax.  det første punkt er givet ved y=3280, x=0. Dette har jeg så indsat, hvilket som nævnt giver 3280=b*a0

Ok det forstår jeg godt. Men hvordan finder jeg så b og a? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. marts 2014 af peter lind

Du kan direkte finde b af ligningen i #5 se #2

a kan du derefter finde ved at indsætte det andet punkt


Skriv et svar til: Eksamensopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.