Matematik

trekanter

18. marts 2014 af salakmisin123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har følgende opgaven som er uden hjælpemidler for at finde siden IBCI kan man så ikke bruge pythagoras sætning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jo, man benytter Pythagoras til at finde |BC|.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2014 af stephaniejø (Slettet)

Du kan kun bruge pythagoras, hvis det er en retvinklet trekant. Pythagoras kan ikke benyttes i vilkårlige trekanter. Du skal finde siden lille a. Dvs a^2 = c^2 - b^2 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2014 af stephaniejø (Slettet)

husk at tage kvadratroden efter


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

I den konkrete opgave er trekant ABC jo oplyst at være retvinklet, hvorfor Pythagoras kan benyttes.


Svar #5
18. marts 2014 af salakmisin123 (Slettet)

kan det passe siden BC er 5,83


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er forkert. Den ukendte side er den ene katete, ikke hypotenusen. I Pythagoras

        a2 + b2 = c2

kender man b og c og skal finde a.


Svar #7
18. marts 2014 af salakmisin123 (Slettet)

har isolere a^2, så giver det 4?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja. Du bør kunne genkende, at der er tale om en (3,4,5) retvinklet trekant.


Svar #9
18. marts 2014 af salakmisin123 (Slettet)

siden DF giver det 2?


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej. Du kan da ikke mene, at siden DF, den længste side i den store trekant, skulle være mindre end den korteste side i den lille trekant?? Bestem skalaforholdet mellem de to ensvinklede, retvinklede trekanter og anvend det så til at finde siden |DF| .


Svar #11
18. marts 2014 af salakmisin123 (Slettet)

skal man ikke sige IACI/IDFI=IBCI/IDEI


Skriv et svar til: trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.