Fysik

Fly landing

19. marts 2014 af chriskvk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et fly med massen 2,3*10^3kg skal lande på dækket af et hangarskib. Landingsbanens længde er 180m. Accelerationen må højst være 5*g, hvor g er tyngdeaccelerationen. Vi regner med at accelerationen under hele opbremsningen har denne værdi.

-Beregn bremsekraftens størrelse
-Beregn det arbejde, bremsekraften udfører under landingen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt F = m·a , og A = F·s .


Svar #2
19. marts 2014 af chriskvk (Slettet)

Skal jeg ikke bruge A=-F*s fordi det er en deacceleration ?? i Beregn bremsekraftens størrelse


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det kan man jo tage højde for ved at regne kræfter og acceleration med fortegn.


Svar #4
19. marts 2014 af chriskvk (Slettet)

#1 (2,3*10^3 kg)*(-9,82N/kg*5)=-112930N      kan det passe? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Bremsekraftens størrelse er så 1,13·105 N .


Svar #6
19. marts 2014 af chriskvk (Slettet)

#5

Beregn det arbejde, bremsekraften udfører under landingen.

Svaret: 

A=2300kg*(-9,82N/kg*5)*180m=-2,03274•10^7 J

-2,03274•10^7 J=20327400J

passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er korrekt. Skriv det med 10-eksponent og med et passende antal betydende cifre.


Svar #8
19. marts 2014 af chriskvk (Slettet)

Ja, ændrede den til 

20327400J/1000000=20,3274MJ

det virkede mere opskueligt.. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Der er for mange betydende cifre i dit resultat. Skriv det som 2,03·107 J eller 20,3 MJ .

(overskueligt, måske?).


Svar #10
20. marts 2014 af chriskvk (Slettet)

#9 

Ja det lyder godt


Skriv et svar til: Fly landing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.