Matematik

Hjæææælpp

20. marts 2014 af Siv123 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej
Jeg ville gerne have hjælp til ligningerne:
 

a) 4x + 6 = 3x +6 &

b) 2(x - 3) = 3(x + 1) 

Reducering 
 

7(3a + b) - 5(4a + 2b). 

- Tak på forhånd :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2014 af khol (Slettet)

Isoler x

a) 4x + 6 = 3x + 6 ⇔ 4x - 3x = 6 - 6 ⇔ x = 0

b) 2(x - 3) = 3(x + 1) ⇔ 2x - 6 = 3x + 3 ⇔ 2x - 3x = 3 + 6 ⇔ -1x = 9 ⇔ x = -9

Reducering

7(3a + b) - 5(4a + 2b) = 21a + 7b - (20a + 10b) = 21a + 7b - 20a - 10b = a - 3b


Skriv et svar til: Hjæææælpp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.